Canaldigitaal

Zenderwijzigingen en storingen

Op deze pagina vindt u de meest recente zenderwijzingen en storingen.

Canal Digitaal zender wijzigingen 21 mei 2016

Vanaf 31 mei 2016 worden een aantal transponders voorzien van een nieuw Symbol Rate. De nieuwe Symbol Rate is 29900. Dit wordt aangepast om er voor te zorgen dat u als gebruiker het beste beeld blijft krijgen. De volgende transponders gaan gebruik maken van deze nieuwe Symbol Rate:

3.202: FOX NL, HBO2, NPO2 HD, SBS6 HD, FOX Sports Eredivisie HD, Disney Channel, HBO3, Discovery Channel
3.208: RTL4 HD, RTL5 HD, RTL7 HD, RTL8 HD, RTLZ, L1 Limburg, Reality Kings
3.225: NPO1 HD, NET5 HD, AT5, Een HD, Canvas HD, Veronica HD/Disney XD, NPO3 HD, FOX Sports International, HBO HD

Bij de meeste ontvangers zullen deze wijzigingen automatisch worden opgepakt, mocht u de bovenstaande zenders niet kunnen ontvangen na 31 mei 2016 dan moet u uw ontvanger opnieuw zenders laten zoeken.

Nederlandse HD zenders gaan verhuizen       16 februari 2016

Zoals u inmiddels vast al wel weet gaan de Nederlandse zenders verhuizen van de Astra 1 naar de Astra 3 satelliet. De zenders verhuizen omdat ze vanaf maart/april worden uitgezonden in de HD beeld kwaliteit.
Wat moet ik doen om op de HD zenders voorbereidt te zijn?
Ten eerste moet u kijken of u de Astra 3 satelliet kunt ontvangen, als u een duo, triple LNB of multifeed heeft kunt u deze satelliet zeer waarschijnlijk al ontvangen. Daarnaast heeft u een HD ontvanger nodig, als u in de laatste 5  jaar een nieuwe ontvanger heeft gekocht dan is deze zeer waarschijnlijk geschikt voor HD. Wilt u er zeker van zijn dat u een goede ontvanger heeft neem dan even contact met ons op.

De richtlijn is dat als U RTL 8 of Veronica kunt ontvangen dat U een HD ontvanger heeft.

Wanneer ga ik wat merken van deze verhuizing? Mocht u helemaal voorbereid zijn dan zult er weinig van merken en kunt u gewoon tv kijken zoals u gewend bent. Mocht u nog niet voorbereid zijn dan zult u vanaf vandaag, 16 februari, een balk in het beeld krijgen op RTL 7 en NET 5. In deze balk zal u worden gewaarschuwd voor het feit dat de zenders gaan verhuizen.

Hoe kan ik de HD zenders bekijken? Als het goed is kunt u de HD zenders vinden op de plekken waar u normaal al tv keek. NPO 1 HD op 1 en NPO 2 HD op 2 etc. Mocht u wanneer u op 1 drukt nog steeds NPO1 krijgen, zoek dan even opnieuw zenders met uw ontvanger en selecteer de HD zenderlijst. Natuurlijk kunt u ook even met u ontvanger bij ons langs komen dan maken wij het voor u in orde terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee.

Symbol rate wijzigingen en verhuizing Eurosport 1    31 oktober 2015

 

De volgende zenders hebben een andere waarde gekregen voor de symbol-rate. Maakt u gebruik van een ontvanger die nieuwe zenderlijsten automatisch inlaadt dan hoeft u niets te doen. Als u de zenders handmatig tevoegt of aanpast gebruik dan de volgende gegevens voor de zenders die uitgezonden worden vanaf transponder 3.222 op Astra 23,5:

De symbol-rate voor de onderstaande zenders was 27.500 en wordt nu: 29.900 (de volledige gegevens: ASTRA 23,5 – 12.129 – V – 29.900 – 2/3 – DVB S2-8PSK)

SBS 9 TV Oranje MTV Nederland
TLC Nederland National Geopgraphic HD Film 1 Comedy & Kids
FIlm 1 Sundance Film 1 Action Film 1 Premiere HD
Sport 1 Voetbal Sport 1 Golf Sport 1 Select HD
Fox Sports Eredivisie 3 Cartoon Network ONS
Jim Man-X Penthouse
MNM (Radio) Studio Brussel (Radio) Klara (Radio)